Residents of Nathan and surrounding suburbs such as Mount Gravatt, Tarragindi, and Holland Park West will see a better Toohey Forest Park now that the second part of the facility upgrades is underway.

The second stage of the project will include installing a new accessible compost toilet facility. CCTV cameras will also be placed at the picnic facility to enhance security and safety.

There will also be upgrades on the existing lookout areas along the Sandstone Circuit walking trail, one to include a dedicated timber viewing platform and the other to include a timber deck and picnic setting.

Depending on weather conditions, works are expected to finish in July 2019. The Brisbane City Council assured all works will be carried out in accordance with the relevant environmental guidelines.

The Council reminds residents that two car parks would be inaccessible during the works but access will still be possible to walking trails.

Construction will be on weekdays, between 6:30 am and 6:00 pm. The Council will advise locals if there will be works on weekends.



In July 2018, the first part of the Toohey Forest Park upgrades already completed. This involved widening the entrance of the park, increasing the number of car park spaces, installing an access path between the Toohey Road entrance and the picnic area.

Other completed improvements include installing new picnic facilities, upgrading a section of the Toohey Ridge Track, upgrading existing lighting in the car park to LED lighting, and upgrading the existing picnic area to ensure all-abilities access.

About the Toohey Forest Park Project

Photo credit: brisbane.qld.gov.au

The $625,000 project is part of the Council’s commitment to keeping Brisbane clean, green and sustainable.

It aims to improve accessibility and connectivity through Toohey Forest as well as provide enhanced amenity and safety for park visitors.